Schmidt & Schmidt, Fas'ta verilen belgelerin apostil işleminde ve konsolosluktan imza-mühür tasdiki alınmasında size yardımcı olur.
Fas, 2016'dan beri 1961 tarihli Lahey Yabancı Resmî Belgelerin Tasdiki Mecburiyetinin Kaldırılması Sözleşmesi'ne taraftır. Ancak Almanya, Fas'ın üyeliğini tanımıyor. Bu nedenle Fas belgelerinin Almanya'da kullanılması için büyükelçilik tarafından tasdiki gerekmektedir. Aynısı Fas'ta kullanılmak üzere Alman belgeleri için de geçerlidir.
Fas'da apostilden sorumlu makamlar:
- Adli Belgeler İçin - Mahkemeler (Tribunaux)
- İdari Belgeler İçin - Valilikler (Wilayas) veya Belediyeler (Communes)
- Noter Onaylı Belgeler İçin - Valilikler veya Yetkili İdari Makamlar
- Bölge mahkemelerindeki katipler ve yardımcıları
Fas makamları ve Fas noterleri tarafından Arapça ve Fransızca olarak düzenlenen belgelere apostil yapılabilir.
Fas'da belgelerin tasdik edilme süreci, orijinalliklerinin kontrol edilmesini içerir. Bu aşamayı geçtikten sonra, belgeye özel bir damga - apostil - yerleştirilir. Kural olarak apostil, belgenin arkasında veya ayrı bir sayfada bulunur. Tek tek olan sayfalar daha sonra birlikte zımbalanır.
Apostil kare seklinde bir damgadır. Düzenleyen makamın resmi dilinde doldurulur. „Apostille (Convention de La Haye du 5 octobre 1961)“ başlığı Fransızca olmalıdır. Her apostil kayıtlıdır ayrıca düzenlenme tarihini ve kendine ait bir numarayı içerir.
Apostil talebi için gerekli şartlar:
Apostil yalnızca orijinal belgeye düzenlenebilir. Belgenin zarar görmemiş, mührün ve imzanın anlaşılır ve okunaklı olması, başka herhangi bir yabancı işaret veya yazının olmaması gerekir.