Schmidt & Schmidt, Umman'da verilen belgelerin apostil işleminde ve ticaret sicil kaydı örneği alınmasında size yardımcı olur.
Umman, 2011 yılında 1961 tarihli Lahey Yabancı Resmî Belgelerin Tasdiki Mecburiyetinin Kaldırılması Sözleşmesi'ne taraf olmuştur. Apostil, imzanın gerçekliğini ve varsa belgeye iliştirilen mühür veya kaşenin gerçekliğini teyit eder.
Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Departmanı, Umman'da apostil vermeye yetkili makamdır.
Umman makamları tarafından ve Arapça veya İngilizce olarak düzenlenen belgelere apostil yapılabilir.
Umman'da belgelerin tasdik edilme süreci, orijinalliklerinin kontrol edilmesini içerir. Bu aşamayı geçtikten sonra, belgeye özel bir damga - apostil - yerleştirilir. Kural olarak apostil, belgenin arkasında veya ayrı bir sayfada bulunur. Tek tek olan sayfalar daha sonra birlikte zımbalanır.
Apostil kare seklinde bir damgadır. Düzenleyen makamın resmi dilinde doldurulur. „Apostille (Convention de La Haye du 5 octobre 1961)“ başlığı Fransızca olmalıdır. Her apostil kayıtlıdır ayrıca düzenlenme tarihini ve kendine ait bir numarayı içerir.
Aşağıdaki belgeler Umman'da apostil ile tasdik edilebilir:
- Ticaret sicili örnekleri
- Medeni hal belgeleri (doğum, ölüm, evlilik ve boşanma belgeleri)
- Eğitim belgeleri (Transkriptler, sertifikalar, diplomalar)
- Mahkeme kararları
- Belgelerin noter onaylı kopyaları
- Noter tasdikli tercümeler
- SDiğer noter belgeleri (vekaletname, vasiyetname, beyannameler)
- Devlet tescil kurumu tarafından onaylanmış ticari belgeler (kuruluş sözleşmeleri, kuruluş sertifikaları, vergi kaydı vb.)
Bazı belgeler tasdik edilemez, (Diplomatik ve konsolosluk belgeleri, gümrük ve ticari belgeler dahil)
Apostil talebi için gerekli şartlar:
Apostil yalnızca orijinal belgeye düzenlenebilir. Belgenin zarar görmemiş, mührün ve imzanın anlaşılır ve okunaklı olması, başka herhangi bir yabancı işaret veya yazının olmaması gerekir.