Schmidt & Schmidt, Tayvan'da verilen belgelerin konsolosluktan imza-mühür tasdiki alınmasında size yardımcı olur.
Kısmen tanınan Çin Cumhuriyeti (Tayvan) yalnızca 18 BM üye devleti tarafından resmen tanınmaktadır. Türkiye bu ülkelerden biri değildir. Ancak Tayvan, sivil toplum kuruluşu statüsüne sahip temsilcilikleri aracılığıyla dünyanın birçok ülkesiyle fiili ilişkilerini sürdürmektedir.
Tayvan'dan alınan resmi belgeler, ancak "tasdik edilirse" Türkiye'de tanınır. Bu, orijinalliklerinin ayrıca teyit edilmesi gerektiği anlamına gelir.
Türkiye'de kullanılmak üzere Tayvan belgelerinin konsolosluk tarafından imza-mühür tasdiki işlemi
Yabancı yerel makamlarca düzenlenmiş resmi bir belge, Türkiye dış temsilciliğine kayıtlı bir tercüman tarafından Türkçe'ye veya başka bir dile tercüme edilir. Bu tercüme ile Türkiye dış temsilciliğinde imza-mühür tasdiki yapılır. Temsilcilik sadece imzayı ve mührü onaylar. Bu, metnin içeriğini onayladığı anlamına gelmez.
Yetkili makam Taipai'deki Türk Ticaret Ofisi'dir.
Tayvan'da kullanılmak üzere Türk belgelerinin tasdiki
Tayvan'da Türk belgelerini kullanmak istiyorsanız, Türkiye'de tasdik sürecinden geçirmeniz gerekir.
Tasdik sürecinde, belgenin genellikle düzenleyen ülkenin makamları tarafından önceden doğrulanması gerekir. Türk resmi belgeleri yurtdışında kullanılacaksa, belgenin konsolosluk tarafından tasdiki seçeneği vardır. Konsolosluk tasdikinin uluslararası bir yasal anlaşma tarafından hariç tutulduğu ve muhtemelen bir apostil ile değiştirildiği durumlarda bu geçerli değildir. Konsolosluk tasdiki gerekip gerekmediğini, Türkçe belgenin ibraz edileceği dış temsilcilikten öğrenebilirsiniz. Konsolosluk tasdiki, ilgili yabancı ülkenin Türkiye'deki diplomatik veya konsolosluk temsilciliği tarafından gerçekleştirilir.
Türkiye'de düzenlenen resmi belgeler Ankara Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu'nda imza-mühür tasdiki edilir.
Tasdik süreci
Yeminli tercümanın belgeyi ya da belgeleri İngilizce veya Çince'ye tercümesi. (Tayvan’daki makam hangi dilde istiyorsa)
Çevirilen belgenin noter ve onayı.
Kaymakamlık ya da Valilik onayı.(İllere göre değişiklik gösterebilmektedir)
Türk Dışişleri Bakanlığına onayı.
Tasdik İçin Başvuruda İstenilen Belgeler:
Tasdik edilecek ve Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylanan resmi belge.
Doldurulmuş Başvuru formu(doc/pdf).
Başvuru sahibinin kimlik fotokopisi (Vekil tarafından başvuru yapılıyorsa vekilin kimlik fotokopisinin de eklenmesi gerekir.)